De in Nederland gebaseerde Braziliaanse ruiter Carlos Motta Ribas is één van de vele ruiters die we elk jaar opnieuw mogen verwelkomen of Flanders Horse Event. Onze gastruiter, die vorig jaar nog de tweede plaats behaalde in de finale voor jonge paarden met Damian, legt uit waarom hij zo graag op Flanders Horse Event komt rijden.

“Ik denk dat het ongeveer de zesde keer is dat ik meerij”, begint Carlos.

“Op een zomer was ik door wedstrijden aan het gaan, en het programma van Beervelde lag me. Ik heb zo genoten van mijn deelname toen, dat ik ben blijven terugkomen”.

Carlos zal slechts één paard in de CSI2* rubrieken rijden dit jaar, maar we zullen hem genoeg zien, want hij zal partner Katty King en klant Jasmine Chen doorheen de CSI2* rubrieken coachen.

“Met het coachen van Katty en Jasmine zal het vrij druk zijn voor mij, dus ik besloot om slechts één paard te rijden. Ik zal wel meerijden in de tweesterren Grote Prijs en hoop dat ik hem kan winnen. Katty werd net vierde in de Ladies CUp van Knokke en heeft goede kansen. Jasmine is eveneens een goede ruiter, zij reed mee tijdens de WEG 2010, maar zij heeft net een tijdje minder gereden en neemt twee nieuwe paarden mee. Voor haar beschouwen we het meer als een zomertraining”.

Wanneer we Carlos vragen waarom hij zo graag op Flanders Horse Event is, luidt het antwoord:

“Dit evenement heeft alle goede ingrediënten: een mooie piste, een goede sfeer, een hele chique VIP en feestjes na de proeven zodat je het nachtleven met de topsport kan combineren. Het kader is uniek, omringd door het groen, en er valt aan elke kant van de piste plezier te beleven, met verschillende soorten personen volgens waar je zit. Meestal gaan de mensen na de laatste proef naar huis, maar in Beervelde wil iedereen blijven. Lange dagen dus… (lacht)”.

Wij danken onze sponsors