Gisterenavond werd de dag afgesloten met de Prijs Lebeau Courally, een rubriek van het CSI3* over 1m40 Accumulator. In een accumulatorproef springen de ruiters tien hindernissen. Per correct gesprongen hindernis krijgen zij punten toegekend: 1 voor hindernis 1, 2 voor hindernis 2 enzovoort. Er valt een maximum van 55 punten te rapen indien de tien hindernissen foutloos worden gesprongen. De ruiters kregen ook de keuze om een joker te springen, een moeilijke hindernis die 10 extra punten opleverde indien foutloos genomen, maar bij een fout werden 20 punten afgetrokken van de score. Anders dan met een standaard jumpingproef is het hier dus de combinatie met de beste tijd en de mééste punten die wint.

 

En winnen deed de Ierse ruiter David Simpson, die voor deze rubriek Starfighter (Stalypso x Contendro I) had opgezadeld. Simpson verzamelde een totaal van 65 punten in een tijd van 48.61 seconden en wist zo de Portugees Rodrigo Giesteira Almeida en Elud (Clinton x Heartbreaker) voor te blijven (65 punten in 49.28 seconden).

 

De derde plaats was voor de Nederlander Ruben Romp, die net zoals Simpson en Giesteira Almeida het maximaal aantal punten kon sprokkelen, maar een iets minder snelle tijd van 50.33 seconden neerzette met zijn BWP-merrie uit Lux Z Happy.

 

Klik hier voor de volledige resultaten.

Foto: Fotoroyal

 

 

 

Wij danken onze sponsors