Ook Tiffany Foster en Wouter Devos, winnares en beste Belg in de tweede GP kwalificatie van gisteren, schoven aan tafel bij Leo De Vos.

De tweede kwalificatiewedstrijd van FLANDERS HORSE EVENT zit erop. Conclusie : de Grote Prijs van morgen zondag kondigt zich aan als super spannend, een thriller van formaat. Maar met een blik op het deelnemersveld wordt dit ook sport van een hoog niveau.

Gebrand op de overwinning in de heerlijkheid van d’Heyboght, de tien die zich na een foutloos basisparcours in de barrage hadden gehesen. Maar eentje stak er bovenuit. Als eerste in de ring en op volle snelheid en met grote sierlijkheid  over de resterende hindernissen : Tiffany Foster en Cadalora P, respectievelijk 32 en 9 jaar. Het besef bij de anderen dat het onbegonnen werk was om de 36.46 van de Canadese te verbeteren. Een verrassende Suus Kuyten kwam zelfs niet in de buurt maar pikte toch nog de tweede plaats mee en Wouter Devos reed na een hoogst verstandige rit met Emporio van ’t Holeinde naar een derde stek. En dus wachtten we na de uitreiking van de prijzen op de winnaar uit Canada en de eerste Belg in de prijs Neptunus uit Bekkevoort .

Tiffany Foster straalt.De zege is duidelijk een opsteker zo net voor ze naar de Spelen van Rio vertrekt om er de eer en de kleuren van haar land te gaan verdedigen. Ze doet dat in gezelschap van Amy Millar, Yann Candele en de olympische kampioen van Peking Eric Lamaze. Haar uitvalsbasis is dus Artisan Farms in Vrasene. Beervelde, vertelt ze, heeft ze speciaal uitgekozen omdat ze hier de ideale voorwaarden voor een goede voorbereiding vindt.

  • Great show, good ground, nice people, feels like a holiday. Ik kom hier al voor de derde keer en heb het altijd weer helemaal naar mijn zin. Cadalora is supersnel,ik heb hem nu een jaar en dus wist ik wel meteen dat mijn tijd moeilijk te kloppen zou zijn. Het geeft ook een goed gevoel voor de Grote Prijs die ik wel wil winnen. Al wil ik ook nog wel een kansje laten voor Pieter Devos (lachje).

Opgewekt en charmant, deze amazone uit Vancouver die vorig jaar in Spruce Meadows de ‘Leading Canadian Rider Award’ kreeg uitgereikt.

  • Mijn mooiste momenten? Ik eindigde voor enkele weken nog vijfde in de Grote Prijs van Aken. Maar de focus gaat nu naar Rio.Morgen vertrekt Triple X naar Brazilië, een super paard dat eerder door Ben Maher en Eric Lamaze werd gereden. Wat mijn ambities zijn? Goud! Voor minder doe ik het niet (schalkse lach). O ja, bijna vergeten, ik won dit jaar de twee sterren Grote Prijs in Antwerpen met de elfjarige Contendro-zoon Brighton. En wie was tweede? Hier, deze man (die er ondertussen is bijgekomen) Wouter Devos.

Wouter Devos : ‘Ja, verdorie, ik was er dicht bij maar ik wist wel, aan de tijd van Tiffany kom ik niet. Ik heb gisteren mijn lesje geleerd, toen was ik wat te gretig. Deze jumping in Beervelde, dat is wel mijn niveau. De wedstrijden hier zijn haalbaar, zoals ook in Bonheiden en Lier waar ik de Grote Prijs won. Ik moet dus zondag ook vooraan kunnen eindigen : het juiste moment en het juiste paard, dan is veel mogelijk. Misschien kan ik ooit wel eens Belgisch kampioen worden. Ik was er al eens dichtbij voor twee jaar toen ik met Tonik Hero brons haalde. Zodus. Mijn hoogste betrachting : meedoen in de Grote Prijs van Mechelen. Maar eerst dus Beervelde.’

Tiffany en Wouter, twee om in de gaten te houden tijdens de hoogmis van zondag.

Wij danken onze sponsors