Vanmiddag ging de CSI2* Grote Prijs, de Prijs Hippo TV & Verwaest & Cofabel & Catwalk door op Flanders Horse Event als voorlaatste internationale rubriek van deze editie. 52 combinaties kwamen aan de start, maar het basisparcours zorgde voor een grondige schifting want slechts drie van hen wisten zich te kwalificeren voor de barrage. Uiteindelijk konden enkel de drie P(i)eters van de rubriek doorstoten naar deze jump off.

Pieter Vandierendonck reed zijn veertienjarige BWP-merrie Elini vh Costersveld uit Quite Easy I x Clinton knap rond in deze barrage, maar tikte er helaas één balkje af. Hij zette een tijd van 38.14 seconden neer en pakte daarmee de tweede plaats. Ook Peter Moloney kreeg pech in de barrage en kreeg een fout met zijn Westfalen-merrie uit Vleut x Couleur-Rubin Victoria. Hij strandde op de derde plaats met een tijd van 38.54 seconden.

De enige die de balken allemaal in de lepels liet liggen, dat was Pieter Devos. De ruiter uit Bekkevoort reed een flitsende barrage met Flash, zijn achtjarige KWPN-ruin uit Numero Uno x Indoctro. Een foutloze rit was voldoende geweest, maar toch verbeterde Pieter de tijd van de twee andere barragisten nog even en klokte hij af op 35.40 seconden. Een schitterende winnaar als voorsmaakje van de CSI3* Grote Prijs die net van start is gegaan op de piste van Beervelde.

Naast het prijzengeld en de prachtige trofee van Kletz kreeg Pieter ook nog eens de sleutels van een John Deere minitractor uit handen van Patrick Caenepeel van Cofabel. De ruiter krijgt deze tractor van onze partner gedurende een jaar ter beschikking.

Klik hier voor de volledige resultaten.

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Kristof Wellekens – Fotoroyal

Wij danken onze sponsors