We zijn weer vertrokken voor vijf dagen feest voor de paardenliefhebbers op het domein van Stoeterij d’Heyboght! Vanmiddag werden de eerste internationale rubrieken van de wedstrijd verreden op de zonovergoten piste van Flanders Horse Event, met twee keer een zwart-geel-rood podium.

 

In de CSI1* 1m05 Prijs Air Plus was de overwinning voor Robbe Schelfaut, die Ungaro (v. Heartbreaker) foutloos rondstuurde in een tijd van 60.19 seconden. Dylan Van Belle reed Cequitta WZ eveneens foutloos rond in een tijd van 62.53 seconden, goed voor de tweede plaats. De derde plaats ging naar Jerry Van Damme en Ellinor Z, ook deze combinaties bleef foutloos in een tijd van 65.78 seconden.

 

Na deze start was het tijd voor de tweede CSI1* rubriek, de Prijs DM Fencing & Gates, een proef over 1m20 in twee fases. De winst ging naar Melissa Laenen en Jaegermeister K (Boris van het Kluizenbos). De combinatie bleef foutloos en zette een tijd van 28.98 seconden neer in de tweede fase. Mathieu-Maxim Goossens en Ghostbuster waren een haar minder snel en behaalden de tweede plaats met een foutloze rit in 29.06 seconden. Jerry Van Damme werd voor de tweede keer vandaag derde, deze keer met Jiggie: zij bleven foutloos in 30.19 seconden.

 

Intussen zijn de reeksen voor jonge paarden van start gegaan in Beervelde. Na deze rubriek voor zesjarige paarden sluiten we de dag af met, om 18u15, de proef voor zevenjarige paarden.

 

Klik hier voor de resultaten van de Prijs Air Plus

Klik hier voor de resultaten van de Prijs DM Fencing & Gates

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Kristof Wellekens – Fotoroyal

Wij danken onze sponsors