Ook dit jaar mogen we weer uitkijken naar een veelbelovende Belgian Warmblood Foal Auction tijdens Flanders Horse Event. De prestigieuze veiling is al jaar en dag een vast onderdeel van het programma en zal ook nu op zaterdagavond doorgaan.

 

Volgens Lieselot Hamerlinck is het dit jaar al de negentiende editie van de BWFA, en de elfde keer dat de veiling tijdens Flanders Horse Event wordt georganiseerd: “Halifax van het Kluizenbos zat bij de eerste generatie BWFA-veulens die verkocht zijn tijdens Flanders Horse Event, en deze topvererver is intussen elf jaar oud.

De BWFA is een echte pionier in ons land, weet Hubert Hamerlinck: “toen we begonnen waren we de eerste veulenveiling in België. Dat we nadien de keuze maakten om de veiling te koppelen aan een wedstrijd was al helemaal vernieuwend!”

Hubert Hamerlinck startte de BWFA op in Evergem, uit idealisme voor de sport. Toen ging het om een veulenveiling en prijskamp. Al snel kwam hij in contact met Patrick Gansbeke en werd er gesproken over een samenwerking: het kon immers alleen maar interessant zijn om de veulens voor te stellen aan het internationaal publiek van CSI Beervelde. Intussen is de BWFA zo geëvolueerd dat er in september een tweede editie komt tijdens Waregem Horse Week.

“we waren al lang op zoek naar een manier om op meerdere momenten van het jaar een speciale editie van de veiling op poten te zetten”, weet Lieselot. “Een paar jaar terug zagen we in Duitsland een limited edition veiling, en dat leek ons echt iets. Sinds dan speelden we met het idee om in Beervelde de volledige collectie te presenteren, maar ook nog een speciale editie te organiseren.”

“In Waregem is een nieuwe organisatie en dat was de ideale gelegenheid voor ons. Deze editie zal enkel BWP-veulens presenteren: er zullen 12 veulens in totaal voorgesteld worden.”

Wat de BWFA uniek maakt is haar kritische houding tegenover het veulen zelf: “veel veilingen kicken op een goed papier. Wij kijken echter verder dan dat: een goede stamboom is namelijk niet meer uniek. Dat is waar wij naar kijken: heeft dit veulen het potentieel om te evolueren naar de topsport?”

Ook dit jaar pakt de BWFA uit met enkele vernieuwingen: zo is er geïnvesteerd in nog meer show en spektakel tijdens de veiling en zal er een embryo en een halfbroer uit de moeder van nummer 1 in de wereld Halifax van het Kluizenbos geveild worden!

 

We kijken nu al reikhalzend uit naar de toekomstige kampioenen die onze piste zullen betreden op zaterdag 4 augustus. De editie in Waregem gaat door op 28 september.

 

Voor meer info: www.bwfa.be

Tekst: Kim Schoukens

Foto: BWFA

Wij danken onze sponsors