Elk jaar opnieuw is de prestigieuze Belgian Warmblood Foal Auction de grote publiekstrekker van zaterdagavond. Gisteren werd alweer een collectie veulens van absolute topkwaliteit voorgesteld in de grote piste van Flanders Horse Event. En dat het topkwaliteit was, bewijzen ook de resultaten. We spreken met Dirk Zagers en Hubert Hamerlinck, die – terecht – zeer tevreden terugblikken op een geslaagde avond.

Beginnen deden we met de verkoop van het schilderij “Jumping” van de Nederlandse kunstenares Marli Hommel ten voordele van het Kankerfonds. De BWFA kon dit goede doel steunen met de mooie som van 4000€.

“Mijn idee van een goede veiling omvat drie belangrijk factoren: alle veulens worden verkocht, de gemiddelde prijs ligt hoog en er worden zoveel mogelijk veulens verkocht tegen die gemiddelde prijs. En alledrie deze voorwaarden werden gisteren ingelost”, begint Dirk.

“Deze collectie was heel sterk in de breedte. In 2015 hadden we die uitschieter van 62.000 euro, en een paar mensen verwachtten dat we dit jaar het record zouden breken. Maar om dat te doen moet je één uitzonderlijk veulen hebben, en eigenlijk heb ik liever veel dure veulens dan die ene uitschieter”.

Missie geslaagd dus: waar vorig jaar de veiling werd afgesloten op een gemiddelde verkoopsprijs van 14.500€, zat de veiling van dit jaar aan maar liefst 22.542€ en een totaalprijs van 541.000€.

“Dat was ongelofelijk. In plaats van dat ene recordveulen was voor de eerste keer de hele collectie, de hele veiling hét gespreksonderwerp. Dat is heel belangrijk als je op lange termijn wil werken: als veiling ben je afhankelijk van de betere fokkers, en hoe hoger de gemiddelde prijs, hoe meer kans dat fokkers met topkwaliteit erbij willen zijn volgend jaar. De organisatie bewijst hier dat de veulens aan goede prijzen verkocht worden, en dat geeft vertrouwen.”

“Voor mij bewijst dit dat er geen mooiere plek is voor een topveiling dan Beervelde, ik kon de sfeer bijna ruiken, proeven. De ambiance die op Flanders Horse Event hangt is ongezien speciaal.”

Ook Hubert Hamerlinck is bijzonder opgetogen met de resultaten en geeft ons het slotwoord: “er was veel interesse, van alle mogelijke landen: Saoedi-Arabië, Australië, Duitsland, Amerika, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Nederland. Ook het telefonisch bieden had succes. Dit is het bewijs dat ons harde werk loont: ieder jaar worden de veulens duurder verkocht en wordt de kwaliteit van de collectie nog beter.”

 

 

Wij danken onze sponsors