Elke organisatie heeft een gezicht en een kloppend hart. Voor het Flanders Horse Event op Stoeterij d’Heyboght is het kloppend hart van de organisatie al van bij het begin een sterke vrouw achter de schermen, Caroline De Rooze.

 

Bezieler en organisator, Patrick Gansbeke omschrijft deze sterke vrouw als de drijvende kracht achter de schermen. “Caroline haar inzet en toewijding voor het evenement zorgt ervoor dat we als een sterk team – een geoliede machine – een prachtig evenement op poten kunnen zetten,” vertelt Gansbeke.

 

Hoe het begon

 

Van kinds-af is Caroline bezeten door de paardensport. “Als klein meisje kwam ik in aanraking met de paardensport via m’n zusjes die paardreden in manege De Paddock te Waasmunster. Ik was onmiddellijk verkocht. Een lange tijd was ik ook zelf actief in de sport, maar als je iets goed wil doen dan moet je keuzes maken,” aldus Caroline.

 

“Ik blik nog steeds met heimwee terug naar m’n actief sportieve periode. Maar de voldoening die ik krijg door de organisatie van het Flanders Horse Event, zorgt ervoor dat ik m’n passie op een andere manier kan uitvoeren.”

Zelf heeft ze nu, samen met haar partner Serge Sierens, paarden in de sport die worden uitgebracht door Steven Van Meersche, wat haar een groot plezier doet om die op nationaal vlak, cyclus jonge paarden en internationale wedstrijden aan het werk t zien.

 

Het kloppend hart

 

De paardenmicrobe zit diep ingenesteld bij de Oost-Vlaamse en maar goed ook, want knowhow is uitermate belangrijk voor de organisatie van een sportief evenement.

 

Mede organisator, Danny De Mol is vol lof over zijn collega. “Caroline is onze functionele duizendpoot, ik denk dat die omschrijving haar het best past,” begint De Mol zijn relaas. “Ze is het aanspreekpunt achter de schermen voor leveranciers, ruiters, grooms, sponsors, enz. Kortom iedereen kent ‘ons’ Caroline. Ik kan alleen maar bewonderend kijken naar haar inzet en passie. Iets wat je trouwens merkt in haar werk. Wat ze doet, doet ze niet goed maar fantastisch.

 

Zelf is Caroline nog steeds enthousiast over het evenement en haar bijdrage. “Bewust wil ik de persoon achter-de-schermen zijn. Ik zie mezelf als een ‘problem-solver’, dan kan ik ook echt de kwaliteit waar FHE voor staat tonen aan de ruiters, sponsoren, enz.”

 

De Drijfveer

 

Nederig, gedreven, ambitieus, probleem oplossend, alle termen die we te horen krijgen over Caroline, maar waarom? “Heel eenvoudig … ik streef ernaar op zondag avond tevreden te kunnen terugblikken. Dat is het doel. Wanneer iedereen tevreden terugblikt op ons evenement, wanneer ruiters me persoonlijk even komen bedanken voor de service, wanneer sponsoren me een leuk berichtje sturen, enz. Dat is waar ik m’n energie en motivatie uit put.”

 

“De kers op de taart is dat dat alles gecombineerd wordt met top sport. Ik kan er echt van genieten als we een spannende barrage hebben in de Grote Prijs en ik er – tussen alle drukte door – een kleine glimp van kan opnemen.”

 

FHE , een baken van sport en luxe

 

Het Flanders Horse Event is uitgegroeid tot een vast top evenement op de sportieve en lifestyle agenda. “Onze wedstrijd is geen ‘kermiskoers’, in tegendeel, Het Flanders Horse Event staat ondertussen gekend als een hippische en lokale baken van exclusieve sport, luxueuze lifestyle en een amicale sfeer. Daar streef ik ook naar. Samen met Patrick, Danny en Kathy proberen we jaar na jaar een stap vooruit te zetten. Ik ben dan ook enorm dankbaar aan iedereen van ons team, alle sponsoren, onze medewerkers, de ruiters en eigenaars dat ze ons allen ondersteunen in het bereiken van ons doel.”

 

Tekst: Equlifestyle

Foto via Caroline De Rooze

Wij danken onze sponsors