De man om voor uit te kijken in de Grote Prijs straks is onze eigen Koen Vereecke. De ruiter uit Waarschoot is in absolute bloedvorm en won zonet zijn derde rubriek van het concours met Diadarco van Evendael Z, de Prijs Giacataro.

Koen stuurde zijn Zangersheide-ruin uit Diamant de Semilly x Darco dubbel foutloos rond over het parcours van Louis Koninckx in deze CSI3* rubriek van het Barema A in twee fasen. Daarvoor zette hij een razendsnelle tijd van 19.64 seconden neer, ruim een seconde sneller dan de Nederlandse Kim Emmen.

“De wedstrijd gaat echt goed, ik heb al drie proeven gewonnen met dit paard en ook Glasgow MB loopt echt super: met hem werd ik derde op de eerste dag en tweede in de rankingproef van gisteren.”

“Het ging heel snel in deze rubriek en ik wist dat dat een kolfje naar de hand van Hendrik Denutte en Lieven Devos was, dus ik dacht ‘misschien kan ik proberen voor 19 seconden te gaan’. En kijk, dat lukte!”

Diadarco van Evendael Z is een vrij jong paard en loopt nog niet zo lang op dit niveau mee, maar de evolutie verloopt erg goed, volgens Koen:

“Ik heb hem sinds zijn 6,5 jaar al. Op zijn zevende was hij nog niet klaar om in de zevenjarige paarden mee te lopen, dus startte ik hem in de CSI1*. Tegen het einde van zijn zeven jaar had hij al 1* Grand Prix gewonnen, en ook vorig jaar won hij op zondag hier de proef. In Gent, afgelopen voorjaar, won hij trouwens ook drie proeven. Ik reed hem dit jaar al verschillende keren op 1m50 niveau. In het begin dachten we dat hij misschien niet genoeg vermogen zou hebben, maar door hem vaak genoeg op tijd te rijden heeft hij dat gekregen.”

“Wat denk ik het verschil gemaakt heeft, is het feit dat ik kort gedraaid heb en doorslaggevend was volgens mij dat ik op de laatste lijn het risico nam om maar zes galopsprongen te nemen.”

Koen zal straks in het zadel van Jativia stappen voor de Grote Prijs. Als alles daar goed gaat, bevestigt hij zijn titel van beste ruiter van het concours:

“het enige dat kan mis gaan is dat Kim Emmen in de barrage rijdt en ik niet, zij zit erg dicht in de buurt. Vorig jaar werd ik met Jativia zesde in de Grote Prijs en had ik de snelste tijd, ik hoop dat het me dit jaar minstens lukt om de barrage mee te rijden.”

De tweede plaats ging naar Kim Emmen die Fiolita keurig rondreed in een tijd van 20.84 sec. Op drie kregen we opnieuw een Belgische combinatie: Jeroen De Winter en Gretel S reden eveneens een foutloze tweede fase en stopten de klok op 20.92 sec.

Je kan de competitie nog de hele dag meevolgen via Clipmyhorse, mis deze laatste dag dus zeker niet en klik hier om live mee te kijken.

Klik hier voor de volledige resultaten

 

Over enkele ogenblikken gaat de CSI2* Grote Prijs hier van start. Daarna krijgen we een oldtimershow van de Meetjeslandse Oldtimerclub. De apotheose van de dag wordt de CSI3* Grote Prijs om 15u30. We sluiten Flanders Horse Event 2018 af met de finale van de Battle of the Clubs vanavond.

Klik hier voor het programma.

 

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Fotoroyal – Kristof Wellekens

 

Wij danken onze sponsors