Hij deed het! Koen Vereecke was al de hele week aan een topwedstrijd bezig, en vandaag zette hij de kers op de taart door de Grote Prijs van Beervelde te winnen!

56 ruiters kwamen aan de start in deze Prijs Flanders Horse Event – Lebeau Courally – STX – Catwalk, een CSI3* rubriek over 1m55 met barrage. Slechts twaalf slaagden erin om het parcours van Louis Koninckx foutloos door te komen en Koen Vereecke, die hield zijn belofte. Daarnet vertrouwde hij ons nog toe te hopen op een barrageplek en niet alleen deed hij het, maar met een tijd van 40.28 sec. was hij ook nog eens de snelste foutloze met zijn negenjarige BWP-merrie uit Cardento x Gottwald. Daarmee werd hij ineens ook de beste ruiter van het CSI3* en mocht hij naast het prijzengeld, een uurwerk van Lebeau Courally en de reuzetrofee van Kletz nog een wedstrijdkast van STX in ontvangst nemen.

Even leek het alsof de Fransman Jacques Helmlinger de troon van Koen zou doen wankelen. Hij reed een voortreffelijke barrage met zijn Tonic des Mets (SF, Origon des Champs x Damoiseau d’Or) maar was net iets trager met een tijd van 40.35 sec. en werd verwezen naar de tweede plaats.

De derde plaats was opnieuw voor België, want ook Yves Vanderhasselt reed een uitstekende wedstrijd. Hij stuurde Hetman of Colors (Calvaro x Querlybet Hero) foutloos rond in een tijd van 44.13 seconden en mocht dus de top drie afsluiten.

De beste amazone van de CSI3* werd de Nederlandse Kim Emmen. Zij mocht een aankoopvoucher van Catwalk in ontvangst nemen.

Klik hier voor de volledige resultaten.

 

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Kristof Wellekens – Fotoroyal

 

 

Wij danken onze sponsors