De strijd is gestreden, hier in het groene Beervelde. 44 combinaties kwamen aan de start in de CSI3* Grote Prijs, een proef over 1m60 met barrage gesponsord door Nano, FHE, STX en Catwalk. Twaalf wisten zich te qualificeren voor een barrage die het publiek in spanning hield: maar liefst 8 Belgen streden mee om de titel, maar de beste, dat was de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli!

 

Met de Diamant de Semilly-zoon Extra van Essene reed de ruiter al vroeg in de barrage een flitsende rond. De combinatie bleef foutloos in een tijd van 41.29 seconden. De volgende ruiters reden hard en reden snel: Koen Vereecke en Jativia (Cardento x Gottwald) deed iedereen nog de adem inhouden, maar tikte er een balkje af. Ook de rit van Christophe Vanderhasselt en Identity Vitseroel deed even hopen op een Belgische zege, en bij de eindmeet juichte het publiek al… maar het allerlaatste balkje bleef niet in de lepels liggen.

 

Adembenemende sport en een terechte winnaar, dat is wat we deze namiddag mochten aanschouwen in de grote piste van Flanders Horse Event. Marlon Modolo Zanotelli wordt opgevolgd door Wouter Devos, die er eveneens een schitterende wedstrijd op zitten heeft. Donderdag en gisteren was hij nog goed voor een tweede plaats in de Masters en de Kleine Grote Prijs, en ook vandaag werd Wouter, ditmaal met Emporio van ’t Holeinde (Fetiche du Pas x Acorado) tweede met een foutloze barrage in 42.08 seconden.

 

De derde plaats is voor jong aanstormend talent Gilles Thomas, die zijn Cantario (Casiro I x Cantus) ook foutloos wist rond te sturen in een tijd van 44.25 seconden.

 

Ook de prijzen voor beste ruiter en beste amazone werden uitgereikt. De beste ruiter van het CSI3* is Koen Vereecke, terwijl de Amerikaans Beezie Madden de titel van beste amazone in de wacht sleepte.

Foto: Fotoroyal

Wij danken onze sponsors