Ook dit jaar kan Flanders Horse Event rekenen op de steun van trouwe mediapartner Equnews. Maar hoe is dat allemaal begonnen? We vroegen het aan de man achter Equnews Bram Van Hulle!

Al enkele jaren kan je de felblauwe jassen of polo’s spotten in en rond de piste van Flanders Horse Event:  het team van Equnews brengt intussen al vele edities razendsnel verslag uit als mediapartner van ons evenenent.

“Het contact met de organisatie hebben we eigenlijk te danken aan Bram Vandewalle, nu event director van de Longines Masters in Parijs”, licht Bram toe. “Het is Bram die voor het eerste contact zorgde. De kennismaking was meteen aangenaam en ik denk dat iedereen van bij het begin dolenthousiast was.”

Maar hoe is Equnews nu van start gegaan? Het begon allemaal met een kleine blog die Bram Van Hulle zelf up-to-date hield:

“Op dat ogenblik was er enkel Galop.be in de sector, en dat medium gaf geen aandacht aan regionale en nationale wedstrijden. Het is vanuit die optiek dat ik begonnen ben. Tegenwoordig beschouwen al onze medewerkers het nog als een hobby, maar brengen we verslag uit in in 10 landen, 6 talen en 3 continenten. Het blogje is uitgegroeid naar een gerespecteerde nieuwssite met een eigen magazine en een media- en marketing bedrijf. Onze focus blijft wel de passie voor het paard! We willen een platform bieden om de hippische sport online te helpen evolueren.”

Bram Van Hulle, die zichzelf omschrijft als een hobbyruiter, heeft eigenlijk geen studies in de richting van IT of verslaggeving genoten maar is ir.-architect van opleiding: “ik doctoreerde nog in de stedenbouw aan Princeton, hoewel ik dat doctoraat – door Equnews – nooit heb afgemaakt.”

Als mediapartner van Flanders Horse Event ondersteunt Equnews ons met promoties, mediaverslaggeving en videoproducties. Ieder jaar probeert het platform te vernieuwen om zo de connectie tussen ruiter, publiek, Equnews en organisatie te versterken.

“Ik rij slechts enkele concours op een jaar: Roeser, Beervelde en Waregem”, geeft Bram nog mee. “Hoewel ze allemaal anders zijn hebben ze één iets gemeen: het paard en het gemak van het paard staan centraal. Op Beervelde is er een superveel aandacht voor de sport en dat apprecieer ik enorm. Verder is het gewoon een enorm gezellige concours met heel veel zakelijke opportuniteiten.”

Wat mogen we Bram dan wensen voor deze editie 2018?
“Gezien het m’n laatste concours is met m’n huidige merrie, een mooi resultaat. Voor Equnews, een leuke verderzetting op deze prachtige wedstrijd, wat zon, veel publiek en sublieme springsport!”

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Equnews

 

 

Wij danken onze sponsors