Tijdens deze elfde editie stelt Flanders Horse Event een gloednieuw concept voor: Amis pour la Vie. Onze partner hiervoor is Shooting Icons. Leonard Degezelle stelt het concept voor.

Leonard Degezelle begon in de horecasector. Na 5 jaar als manager van de Gentse cocktailbar Limonada ging deze dromer op zoek naar zijn droom. Na een tijd bezinnen besloot hij met een photobooth met groen scherm van event naar event te gaan. Shooting Icons was geboren.

“Ik kan niet stilzitten”, zet Leonard in: “intussen doe ik er vanalles bij: van green screens, decors op events, foto-activaties, cocktailcatering, gin-tonic workshops, hostessen,… je kan het allemaal boeken bij Shooting Icons.  Ondertussen bruist het in mijn hoofd met andere grootse plannen.  Het is leuk om me zo te kunnen smijten in mijn zotte ideeën.  Creatief en business-wise groei ik iedere dag”.

Het contact met Flanders Horse Event kwam er toen Patrick Gansbeke en Jouri Van De Sype op zoek waren naar een manier om een groepsfoto te nemen van hen met vrienden in een uniek decor. Leonard kwam met ideeën, en al snel besloten ze maandelijks een event te organiseren waarvoor vrienden zich kunnen inschrijven.

“Onlangs hebben we onze eerste shoot gedaan: ik had in het kasteel van Beervelde een gigantisch decor gebouwd in het muntgroen en goud. Het verhaal was een uit de hand gelopen diner, “A Feast of Friends”.  Een diner waarbij het dessert op de grond wordt gegooid, de serveerster naakt op tafel belandt en waarbij zij wordt overgoten door een rode bessensaus door één van de gasten.  Daarnaast werd iedereen verwend met een koud buffet, open bar en er was ook een make-up artieste aanwezig.  Met een team van 3 fotografen creëerden we niet alleen een mooi kunstwerk, maar de gasten waren er ook nog eens de sterren van”.

Aan inspiratie ontbreekt het Leonard dus allerminst, en de kunstenaar kijkt al erg uit naar de toekomstige projecten:

“Ik hoop dat we elke maand een zot idee kunnen realiseren, zo ben ik nu al bezig met een Andy Warhol decor, een ander decor waarbij we een Jaguar in 2 zagen en nog één waarbij een model in een toon-koelkast ligt bij de slager, om er maar enkele te noemen.”

De uitvoeringen worden aangepast volgens de groep, en iedereen kan er zijn of haar plezier in vinden:  “uiteraard vergeten we de vrouwen niet en zullen decors ook voor groepen beste vriendinnen mogelijk zijn.”

“Het is leuk dat dat het eerste event zo geslaagd was. Zo veel complimenten te ontvangen geeft me alleen maar meer energie om nog creatiever aan de slag te gaan”, klinkt het.

We kijken alvast uit naar de volgende projecten!

 

Meer info:

www.shootingicons.com

www.amispourlavie.be

https://www.facebook.com/shootingicons/

 

 

 

Wij danken onze sponsors