Ook dit jaar kan Flanders Horse Event rekenen op een grote opkomst Belgische topruiters tijdens haar CSI3*, CSI2* en CSIYH rubrieken. Ook Pieter Devos zal er opnieuw bij zijn, en hij komt niet alleen, want ook broer Wouter en echtgenote Caroline Poels-Devos zullen van de partij zijn.

“Het zal intussen wel al het tiende of elfde jaar zijn dat ik mee rijd in Beervelde”, zegt de ruiter uit Bekkevoort.

“Flanders Horse Event gaat door in een mooie omkadering, en dat trekt elk jaar veel mensen aan. Er zijn denk ik maar weinig wedstrijden waar je vanaf de donderdag al zoveel publiek ziet, en het is voor een ruiter bijzonder leuk rijden als er vanaf het begin sfeer is, dat is motiverend”.

Pieter komt dus graag rijden tijdens ons evenement, en niet alleen de sfeer en omkadering zijn uitblinkers, zo legt hij uit:

“Flanders Horse Event heeft hele goede pistes, een goede organisatie, en bovendien is alles dichtbij door de compactheid. Een concours moet niet altijd groot zijn om in orde te zijn. Bovendien zie je dat veel 2* of 3* wedstrijden wekelijks of heel regelmatig organiseren, en het feit dat het in Beervelde maar één keer per jaar is maakt het ook speciaal en leuk voor de ruiters”.

Het koppaard van Pieter voor de CSI3* rubrieken wordt zijn BWP-ruin uit Surcouf de Revel Espoir:

“Het zal de eerste keer zijn dat ik met Espoir terug op niveau rijd, maar het is een competitief paard. Ik denk dat ik met hem vooraan kan eindigen in de hoofdrubrieken en hoop op een plaats in de top tien in de Grote Prijs”

 

Wij wensen Pieter en alle deelnemers een mooie, succesvolle wedstrijd toe!

 

Picture courtesy: Team Pieter Devos

Wij danken onze sponsors