Wat een spektakel gisteren voor de slotproef van de tweede dag op Flanders Horse Event, de Prijs Pommery & Lebeau Courally! Voor deze donderdagavond stond er een CSI3* 1m45 progressieve Accumulator met Joker op het programma: een bijzonder spannend jachtparcours waarvoor 43 ruiters zich aanmeldden.

 

Bij een progressieve Accumulator springen de ruiters 10 hindernissen in totaal, en in tegenstelling tot een “klassieke” proef is het hier de bedoeling om punten te scoren. De eerste foutloze hindernis levert 1 punt op, de tweede 2 punten, enzovoort tot aan hindernis 10. Bij de laatste hindernis hebben de ruiters de keuze om de gewone hindernis te springen of voor de joker te gaan: wanneer ze die foutloos springen hebben ze immers niet 10, maar 20 punten bij. Spring je de balk er echter af op de joker, dan worden er 20 punten afgetrokken van je score. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het publiek de adem inhield tijdens deze rubriek.

 

De Nederlander Johnny Pals stond lange tijd aan de leiding met het maximum punten (65) in een tijd van 55.02 seconden in het zadel van Glasgow MB (Toulon). Twee Belgische ruiters waren hem echter toch nog te snel af, waardoor Johnny genoegen moest nemen met een derde plaats. Gilles Detry scoorde ook het maximumaantal punten met zijn Catwalk Capone (Upsilon van de Heffinck) maar pitste een paar honderdsten van de tijd af en mochten met een tijd van 55.02 sec. plaatsnemen op het tweede schavotje. De winnaar van deze rubriek, dat was Thibault Philippaerts! Met Cataleya 3 (Cachas) haalde hij er alles uit: hij raapte alle punten die er te rapen vielen en zette een razendsnelle tijd van 52.49 seconden neer. Naast zijn trofee en champagne mocht Thibault ook nog een prachtige handtas van Lebeau Courally in ontvangst nemen.

 

Intussen zijn we weer goed begonnen aan de derde dag van Flanders Horse Event met vanmorgen de rubrieken voor jonge paarden.

 

Voor de volledige resultaten van de Prijs Pommery & Lebeau Courally kan u hier klikken.

Klik hier voor het programma.

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Flanders Horse Event

 

Wij danken onze sponsors