Robbe Schelfaut is in zeer goede doen op Flanders Horse Event! De jonge ruiter pakte vanmorgen opnieuw de overwinning in de Prijs Cavalor, een CSI1* van het Barema A in twee fasen en over 1m10.

 

Deze Oost-Vlaamse ruiter maakte pas de overstap van pony’s naar paarden, kreeg voor Flanders Horse Event een wildcard en is goed aan het bewijzen dat hij zijn mannetje kan staan tussen het internationaal geweld! Met zijn Heartbreaker-zoon Ungaro reed hij tweemaal foutloos rond en zette hij een razendsnelle tijd van 30.55 seconden neer in de tweede fase. Daarmee stootte hij Amelie Clarys, die na haar rit met Copperfield (Caramsin) lang aan de leiding stond met een tijd van 33.47 sec., van haar troon. Amelie en Copperfield werden knap tweede.

 

De derde plaats was voor de Britse combinatie Ashley Ray en Fleur du Rouet (Balou du Rouet). Ashley reed een foutloze omloop en klokte af op 34.12 sec. in de tweede fase.

 

De winnaar kreeg een prachtige custom made trofee van Kletz, en naast beloningen voor de ruiters werden ook de paarden verwend met lekkers van onze partner Cavalor.

 

Klik hier voor de volledige resultaten.

 

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Kristof Wellekens – Fotoroyal

 

Wij danken onze sponsors