Wie goed opgelet heeft de afgelopen dagen op Flanders Horse Event, merkte op dat de trofeeën die uitgereikt worden er wel heel bijzonder uitzien. De winnaars van elke proef krijgen tijdens de prijsuitreiking een echte “pièce unique”, een kunstwerkje dat zo in de woonkamer past, en dat is dankzij Brecht Martens en Kletz.

 

De negenentwintigjarige Brecht Martens is van alle markten thuis: gestart als lesgever en zelfstandig op zijn achttiende, ging hij aan de slag als onderaannemer bij Kletz en SAAM. Maar dat ging zo goed, dat hij al snel het bedrijf vervoegde als vennoot.

 

Ketz, dat zijn belevingsruimtes, ruimtes waar je je goed in voelt en die bij jouw persoonlijkheid passen, zo zet Brecht in: “alles is uniek en aangepast aan jouw smaak en persoonlijkheid. Wij werken op maat, met unieke stukken en vanuit een creatieve insteek om zo telkens exclusieve producten te kunnen afleveren”, klinkt het.

 

Het bedrijf verhuisde recent naar De Spinnerij in Zele, een gebouw waar niet alleen Kletz zelf zit, maar waar ook alle ruimte is voor jonge creatieve bedrijven: “wij willen deze jonge bedrijven een kans geven om te starten en helpen waar we kunnen. In De Spinnerij kan je overigens ook terecht voor o.a. kookworkshops, livingroom concerts, recepties en tentoonstellingen. Het gebouw leeft als het ware en is er om de zinnen te prikkelen.”

 

Maar hoe kwamen Brecht en Kletz dan op Flanders Horse Event terecht?

 

“Ik ben ook nog aanwezig op diverse evenementen op stelten, zo kom ik nu bijvoorbeeld van Tomorrowland. Vorig jaar liep ik hier op mijn stelten rond en maakte ik zo wat foto’s. Caroline De Rooze had me opgemerkt en gevraagd of we niet konden samenwerken.”

 

En die samenwerking kwam er. Brecht loopt regelmatig op zijn stelten over het domein van Stoeterij d’Heyboght, maar wilde meer doen dan enkel dat, dus zorgde hij samen met Kletz ook voor de exclusieve trofeeën voor ons evenement:

 

“Dit jaar is het logo van Flanders Horse Event een aquarel, dus ik heb dit op mijn eigen manier geïnterpreteerd, met mijn eigen lijnen overtekend en speels gemaakt. De trofeeën zijn op maat gemaakt voor Flanders Horse Event, elk stuk is uniek. Ik maak namelijk niet graag twee keer hetzelfde… Ik wilde trofeeën die in een huiskamer passen, die mensen echt mooi vinden. Daarbij kreeg ik trouwens de hulp van Jan Goslin”.

 

“Flanders Horse Event is echt een beleving. Het straalt iets uit, het heeft een ziel. En dat is wat je wil, want als dat er niet is beleef je een leuke dag, maar ga je naar huis met honger. De organisatie hier is gemoedelijk maar weet precies waar ze mee bezig is, en alles straalt hier degelijkheid uit. Ook naar de performers toe is de organisatie enorm aangenaam, ik draag hen dan ook een warm hart toe”.

 

Brecht loopt, zoals gezegd, nog tijdens het hele evenement rond op zijn stelten en maakt dan foto’s van het publiek. De foto’s verschijnen regelmatig op onze facebookpagina. De stand van Kletz, waar je een unieke zadelkamer kan bezichtigen, staat vlakbij de champagnebar.

 

Foto: Fotoroyal

 

 

Wij danken onze sponsors