Wie al richting champagnebar liep, zag de vintage scooter ongetwijfeld al staan. We spreken met Frank de Conynck, van Quiny.

Twee jaar geleden begon polyvalente man Frank de Conynck, die onder andere ook de wereld rond reist met zijn talent voor ijssculpturen, met het concept van e-scooters. Een concept dat hij ontdekte tijdens een reis in China, waar de elektrische scooters enorm opvielen.

“In BelgiĆ« zitten we met zoveel verkeersproblemen en ook de vervuiling is een zorg. Je ziet aan de populariteit van de elektrische fietsen dat ons land echt klaar is voor een nieuw concept, en dan bieden onze escooters een mooi antwoord”, licht Frank toe.

Bijkomende troef: de e-scooters zijn ontworpen op basis van de klassieke Vespa en hebben dus ook nog een leuke retrolook. “Ik start nooit iets nieuws op, ik volg een trend, maar doe er dan wel mijn eigen ding mee. Zo ook met de e-scooters, die ik een speciale look wilde geven. Ik heb een team meisjes, waaronder kandidates voor Miss BelgiĆ«, die met de scooters het land afreizen en ze zo promoten.”

Het contact met Flanders Horse Event kwam er via de zoon van Frank, die uit de streek is. “Patrick was meteen heel enthousiast”, klinkt het. “HIj heeft er, ondanks dat ik eigenlijk te laat was, enorm zijn best voor gedaan om de e-scooters erbij te hebben. Dat apprecieer ik enorm!”

Op de stand van Quiny kan u het concept ontdekken en vragen om een gratis testrit. Vandaag valt er ook een prachtige ijssculptuur van de hand van Frank te bewonderen. Ga dus zeker een kijkje nemen!

Wij danken onze sponsors