In de rubrieken voor zes- en zevenjarige paarden was het vandaag opnieuw dubbel winst voor België. Bij de zesjarige paarden ging Stephanie Falisse met Bel Star met de beker aan de haal. In de rubriek voor zevenjarige paarden was de winst voor Bart Clarys en Katinka van het Blondveld.

 

De Belgen zijn in topvorm op Flanders Horse Event, want ook bij de jonge paarden was de winst voor eigen land. Stephanie Falisse stuurde haar SF ruin Bel Star dubbel foutloos rond in deze twee fasen special rubriek in een tijd van 28.11 seconden. Hiermee was zij de winnende combinatie van gisteren, Arnaud Doem en Findlay du Moulin à Papier, voor.

 

Stephanie: “ik heb enkel nog jonge paarden, dus dat is mijn specialiteit. Gisteren werd ik achtste omdat ik niet snel genoeg was. Arnaud en Dirk (Demeersman) zijn echt héél snel. Dat heb ik vandaag verbeterd”.

 

Over Bel Star vertelt zij: “hij is mijn beste paard! Bel Star wil foutloos blijven, is een heel krachtig paard, kan van ver of van dichtbij op een hindernis af komen, kijkt nergens naar en heeft een zeer goede galop. Zijn enige minpuntje is dat hij wat hengstenmanieren heeft. Daarom ben ik ook in Beervelde: om daar wat aan te werken voor ik hem volgende week naar Gesves meeneem”.

 

Wat we Stephanie mogen wensen voor Flanders Horse Event? “Foutloos blijven in de finale morgen met Bel Star en Gema Star. De tijd is niet zo belangrijk, het belangrijkste is dat ze bijleren”.

 

De derde plaats in deze rubriek voor zesjarige paarden ging naar Dirk Demeersman en Little-Billy.

 

In de rubriek voor zevenjarige paarden was het Bart Clarys die de concurrentie te snel af was. Bart had voor deze rubriek de BWP-merrie uit Contact van de Heffinck Katinka vh Blondveld opgezadeld en was dubbel foutloos in een tijd van 29.25 seconden voor de tweede fase. Hiermee was hij de Brit Joe Clee (Kafka vd Heffinck, 29.98 sec.) en Sam Polleunis (Qanuk Z, 30.08 sec.) te snel af.

 

Bart: “gisteren had ik een rustige inloop, ik heb toen mijn hengst Best Mix Caspar ssb in de 1m30 gereden om wat te proberen. Caspar is er even uit geweest en doet het fysiek goed, maar ik wilde één en ander aanvoelen voor ik hem in de 1m50 inzet”.

 

In de rubrieken voor jonge paarden gisteren kreeg Bart 2 en 1 fout: “mijn paarden zijn nog erg groen en waren onder de indruk van de grote piste hier, maar vandaag ging dat allemaal veel vlotter!”

 

Over Katinka vertelt hij: “Katinka is een Contact vd Heffinck dochter, van Paul Baert. Zij heeft soms een moeilijke mond, maar dat maakt zij goed door haar uitstekende ingesteldheid. Dat is echt haar sterk punt, zij wil meewerken, meedenken en er echt voor gaan!”

 

Volgens Bart zat de adder tussen hindernis 7 en 9 in deze rubriek: “in die bocht konden de paarden wel eens hun evenwicht verliezen wanneer de ruiter wat risico wilde nemen en snel probeerde te gaan. Maar het gevoel was goed toen ik de ring betrad, en als ik met Katinka een goed gevoel heb gaat het meestal ook goed. Ik verwachtte de overwinning niet, want alles moet uiteraard meezitten, maar het zat er wel in”.

 

Wat we Bart mogen wensen voor de finales morgen? “Ze allebei winnen!”

Bart Clarys rijdt nog mee in de 1m50 rubriek vanavond, en ook in de accumulatorproef. Morgen zal hij meerijden in de grote toer met Joie de Toulon.

 

“Joie de Toulon is een dochter van Cigane Z, één van mijn beste paarden. Ik hoop op een nulronde in de Grote Prijs, maar ga eerst zien hoe zij hier reageert”.

 

Om af te sluiten geeft Bart nog zijn impressies mee over Flanders Horse Event: “het is echt een heel mooi evenement dat telkens veel toeschouwers trekt, en dat is voor ons als ruiters leuk. Alle eigenaars zijn hier ook aanwezig. Flanders Horse Event is echt een uniek evenement om de paarden te laten bijleren”.

 

Klik hier voor de resultaten van de rubriek voor zesjarige paarden

Klik hier voor de resultaten van de rubriek voor zevenjarige paarden

Wij danken onze sponsors