We kunnen ons geen editie van Flanders Horse Event indenken zonder dat we Glenn Maes in het plaatje zien passen. Op de prijsuitreikingen, rond de piste, in de tent of trouw op post in de jurytoren: onze juryvoorzitter is altijd present en continu in de weer om ervoor te zorgen dat het sportgedeelte vlekkeloos verloopt. Maar hoe ziet zo’n editie eruit voor Glenn? We vroegen het hem!

 

Glenn Maes is zo’n persoonlijkheid die gewoon bij Flanders Horse Event hoort: al sinds het prille begin is hij erbij.

“Ik ben er echt al sinds de opstart bij op Flanders Horse Event: van de eerste HROV editie al, en nadien de cycluswedstrijd, de nationale wedstrijd gecombineerd met provinciale reeksen en uiteindelijk de internationale edities. Stuk voor stuk heb ik ze allemaal meegemaakt – op één uitzondering na, toen ik een paar jaren geleden door een longinfectie een editie moest missen.”

Glenn leerde Patrick kennen via de HROV, vanuit de provinciale wedstrijd die eerst op de terreinen van Stoeterij d’Heyboght werd georganiseerd. Je kan stellen dat hij samen met het evenement is gegroeid: “Patrick wou zijn evenement verder uitbouwen en is daar weergaloos in geslaagd. Samen met Danny De Mol, Caroline De Rooze en Kathy Tondelier ontstond een uniek organisatieteam. We zijn samen gegroeid, want ik was als official ook eerst actief op regionaal niveau, groeide dan uit naar nationaal en ondertussen ben ik al enkele jaren voorzitter van de jury voor deze internationale wedstrijd.”

De taak van een juryvoorzitter voor een internationale wedstrijd is niet te onderschatten, en de dagen van Glenn zijn dan ook goed gevuld. Maar hoe zien zo’n dagen er dan precies uit? Glenn vat het samen in een notendop:

“Ten eerste gaat er natuurlijk heel wat planning aan zo’n wedstrijd vooraf, denk aan de contacten met de collega-officials, de opmaak van het programma en dergelijke meer. Eens de wedstrijd gestart is trachten we achter de schermen het ganse sportieve gebeuren zo vlot mogelijk te laten verlopen. Gelukkig hebben we hiervoor een internationaal en professioneel team: dat gaat dan van de parcoursbouwer met zijn assistenten en de parcourshulpen naar de juryleden de secretaresses, het wedstrijdsecetariaat maar ook de stewards, de stalmanagers, de dierenartsen, … iedereen heeft een belangrijke rol in dit ganse gebeuren om mooie sport te garanderen.”

“Flanders Horse Event is uniek omwille van het groene kader waarin het plaatsvindt. De organisatie wil niet de grootste van het land zijn maar wel de beste op haar niveau en ik denk dat ze daar heel goed in gelukt zijn. Alles is tot in de puntjes afgewerkt en het is daardoor dat deze wedstrijd zo geapprecieerd wordt.”

Wanneer we Glenn vragen wat we hem mogen wensen voor deze editie 2018, reageert hij:

“Ik hoop dat we het goede weer van de voorbije weken nog kunnen aanhouden de eerste week van augustus en bovendien hoop ik dat we mooie sport te zien krijgen. Dat is nog altijd de belangrijkste reden om af te zakken naar FHE!”

 

Dank je wel, Glenn, voor je jarenlange inzet en het meedenken!

 

Foto: Fotoroyal.be

Tekst: Kim Schoukens

 

 

Wij danken onze sponsors