BWFA maakt zich alweer op voor een nieuwe editie tijdens Flanders Horse Event, al doet het dat niet zomaar. Vol goede moed en met een ijzersterk 2015 achter de rug worden de voorbereidingen getroffen. Records werden aan diggelen geslagen met als climax uiteraard de unieke prijs van 62.000 euro die betaald werd voor de volle broer van Domino, Pronto van de Middelstede. Echter, in een verder verleden werden ook al toppers verkocht op de BWFA. Een aantal referenties deed het tijdens 2015 danig goed dat ze het dubbel en dik verdienen om onder de loep genomen te worden.

Het paard dat vorig jaar al werd gehuldigd als BWFA-paard van het jaar, trok de lijn door en bevestigde op alle fronten. Garrincha Hedoniste (Quite Capitol x Thunder van de Zuuthoeve, verkocht in 2006) begon 2015 samen met Wilm Vermeir stevig met een overwinning in de driesterren Grote Prijs van Milaan-Vermezzo waarna het crescendo ging met Belgische winst in de Nations Cup van Odense, een derde plaats in die van Bratislava en vierde in de landenwedstrijd van Gijon. Als tussendoortje eindigde de combinatie nog op een vierde plaats in de viersterren Grand Prix van het Franse Bourg-en-Bresse.

Door omstandigheden kwam Rik Hemeryck in het zadel van Carlitto van ’t Zorgvliet (Burggraaf x Cheenook, verkocht in 2002) terecht. De wissel met zijn wederhelft Anne Sophie Godart leidde tot heel wat successen, dankzij enerzijds de stuurmanskunsten van Rik en anderzijds het vermogen en de mentaliteit van Carlitto: winst in de tweesterren GP van Knokke, een vierde stek in de hoofdproef van Luik en zesde in de hooggedoteerde vijfsterren Grand Prix van de LA Longines Masters.

Ook Etiche de Fribois (Le Tot de Semilly x Clinton, verkocht in 2004) doet het niet onaardig, wel integendeel. Met de Duitse ruiter Markus Kölz blijft hij geweldige resultaten neerzetten: winst in een grote 1m45 proef in Darmstadt, tweede in GP Kreuth, derde in GP Donaueschingen, vierde in een 1m45 in Boll, vijfde in een rankingproef in het Spaanse Oliva Nova en actief in onder meer Stuttgart tussen de beste paarden ter wereld.

Nog een andere vosse referentie is de überelastische Halifax van ’t Kluizebos (Heartbreaker x Fetiche du Pas, verkocht in 2007). Als zesjarige Belgisch kampioen met Frédéric Vernaet voor T&L en daarna deels verkocht aan Stephex Stables, waar hij zich ontwikkelde met Daniel Deusser en vandaag hoge toppen scheert met de Italiaan Lorenzo de Luca. Zowat overal in Europa, bijvoorbeeld op het heilige gras van Aken maar ook in Lyon, Knokke en Mannheim sprong hij indrukwekkend veel nulrondes in het circuit voor zeven- en achtjarigen. Als hengst deed hij het tevens ook voortreffelijk in de Sires of the World van zowel Lanaken als Mechelen.

Zo wordt het nogmaals duidelijk: wie wil investeren in de toekomst, doet zijn inkopen bij de BWFA. Zelden kan een veiling dergelijke adelbrieven voorleggen als dat hier het geval is. Het veilingcomité zal ook dit jaar weer streng selecteren en zorgen dat alle klanten op hun wenken bediend worden met gezonde, talentvolle en interessante veulens.

Wij danken onze sponsors