Zowel in de Prijs Stoeterij van de Heffinck als de Prijs Joris de Brabandere, de rubrieken voor 6- en 7-jarige paarden, ging de winst naar een Belg. Bart Clarys en Gilles Thomas mochten beide een cadeaucheque ter waarde van 500 euro voor de BWFA veiling van morgen in ontvangst nemen.

In de Prijs Stoeterij van de Heffinck reed Bart Clarys Katinka van het Blondveld (Contact vd Heffinck x Caesar van de Helle) dubbel foutloos rond in een tijd van 31.33 sec. De tweede plaats ging naar de Nederlandse Sanne Thijssen, die met For President (Numero Uno x Nimmerdor) eveneens dubbel foutloos rond kwam in 31.51 sec. Vincent Lambrecht sloot met S&L Chubby Checker (Cardento x Grannus) de top drie af (31.97 sec.).

In de Prijs Joris de Brabandere, de proef voor zevenjarige paarden, was het de beurt aan kersvers dubbel Europees kampioen junioren (team en individueel) Gilles Thomas om de winst te pakken. Gilles reed Jacarta van ’t Ravennest (Conterno-Grande x Forsyth) dubbel foutloos rond in 30.29 seconden en wist zo Koen Vereecke met Jativia (Cardento x Gottwald) dubbel foutloos, 30.60 sec.) en Gudrun Patteet (Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero, v. Diamant de Semilly, dubbel foutloos in 30.70 sec.) voor de blijven. Koen en Gudrun werden respectievelijk tweede en derde.

Wij danken onze sponsors