Ook het exclusieve luxemerk Lebeau-Courally zal dit jaar weer aanwezig zijn in het VIP standendorp. Flanders Horse Event sprak met Pieter Vandierendonck, vertegenwoordiger van dit bijzonder merk.

De geschiedenis van Lebeau-Courally gaat helemaal terug naar 1865, het jaar waar Auguste Lebeau in Luik een bedrijfje opstartte met als ambitie de vervaardiging van de mooiste en beste jachtgeweren ter wereld.  Een opzet slaagde, want toen Ferdinand Courally de zaak overnam bij het pensioen van Auguste Lebeau waren de luxe gegraveerde geweren zeer gegeerd in hogere kringen. Courally tilde het merk een niveau hoger, en al snel waren de toonaangevende, precieze producten geliefd bij de Europese monarchieën en adel.

We springen vooruit naar 2010, het jaar dat Joris Ide Lebeau-Courally overnam. Hij bracht het merk terug naar haar oorsprong: fijne, gedetailleerde handgemaakte geweren. Al snel kwam er een luik luxehorloges bij, daarvoor nam het merk een Zwitsers bedrijf onder de arm. Enkele jaren later werd de luxe leder afdeling toegevoegd aan het merk. Alle lederwaren worden volledig ambachtelijk vervaardigd in een atelier in Dijon.

“De lederwaren zijn echt de top van de luxe-industrie”, weet Pieter Vandierendonck. “Wij werken volgens drie basisprincipes: uitzonderlijk hoge kwaliteit, een oog voor detail en een hedendaagse vormgeving. Het leder komt van gespecialiseerde bedrijven in Italië die enkel het allerbeste in huis halen. Met een tas van Lebeau-Courally haal je dus een exclusief en kwalitatief hoogstaand item in huis.”

“We zijn intussen voor de vijfde keer op rij partner van Flanders Horse Event. In 2013 leerden we de organisatie kennen, en toen ze hun plannen en ambities uit de doeken deden zijn we tot een overeenkomst gekomen. Flanders Horse Event is een topevenement in een prachtig kader met ook nog eens topsport in de piste.”

“De organisatie hield voor de VIP-ruimte rekening met de kleinste details, en hierdoor hebben ze een heel mooi publiek: onze potentiële klanten. Deze uitgedachte VIP-ruimte is de ideale setting om ons merk te leren kennen en onze producten van dichtbij te bewonderen.”

De stand van Lebeau-Courally zal er dit jaar iets anders uitzien, vertelt Pieter nog:

“onze nieuwste collectie uurwerken en lederwaren zullen natuurlijk te bezichtigen zijn, maar de stand zal ietwat anders presenteren. Ik ben best benieuwd naar deze nieuwe beleving. Het zal in ieder geval voor iedereen interessant zijn om eens een kijkje te komen nemen!”

Klik hier om naar de website van Lebeau-Courally te surfen

 

Tekst: Kim Schoukens

Foto: Fotoroyal.be 

 

 

Wij danken onze sponsors