De avond is ingezet op Flanders Horse Event! Deze namiddag werden de finales voor de zes- en zevenjarige paarden gereden, en de winnaars zijn intussen bekend.

 

In de Prijs Van de Heffinck & Alonco voor zesjarige paarden was het Virginie Thonon die met haar Calido I dochter Corsica de Greenbay Z de winst pakte. Zij stuurde de schimmelmerrie foutloos rond en zette een tijd van 24.25 sec. neer in de tweede fase. Zij wist zo Hendrik Denutte, die woensdag nog de overwinning pakte, te verslaan. Hendrik reed met Elvis de Wijnendaele Z dubbel foutloos in een tijd van 25.23 sec. De top drie werd afgesloten door Rachel Steffen met Guelfo. De Belgische combinatie klokte af op 26.10 sec.

 

In de daaropvolgende Prijs Joris De Brabander, de rubriek voor zevenjarige paarden, was het de ruiter van Tal Milstein Stables uit Asse Dayro Arroyave (COL) die met de beker aan de haal ging in het zadel van niemand minder dan Luigi d’Eclipse, een BWP-hengst uit Catoki x Calato die hier verkocht werd tijdens de BWFA. Dayro reed foutloos rond in 25.45 seconden en was daarmee sneller dan Julio Arias (Spanje) die met zijn Selle Français Best of Adriers tweede werd met een tijd van 25.54 sec. De derde plaats was voor de Duitse ruiter Maximilian Lill en Capitale 6: zij kwamen rond in een tijd van 25.63 sec.

 

Zowel Virginie Thonon als Dayro Arroyave mochten naast hun prijzen een aankoopvoucher ter waarde van 1000€ voor de BWFA-veiling van vanavond in ontvangst nemen.

 

Klik hier voor de volledige resultaten van de Prijs Van de Heffinck & Alonco

Klik hier voor de volledige resultaten van de Prijs Joris De Brabander

 

 

Tekst: Kim Schoukens – Ekimedias

Foto: Kristof Wellekens – Fotoroyal

 

 

Wij danken onze sponsors