In de rubriek voor zesjarige paarden, de Prijs Allonco – Altez – J.De Brabander – Bardoel – vd Heffinck – Verwaest, ging de winst naar de Belg Arnaud Doem.

 

36 ruiters gingen van start deze namiddag in deze eerste rubriek voor jonge paarden, een “two phases special” proef over 1m20. In een “two phases special” wordt de proef over twee fases gereden, maar in tegenstelling tot een gewone twee fasen proef mogen ruiters die in de eerste fase een fout kregen door naar de tweede fase.

 

De Belgen zijn in bloedvorm op deze elfde editie van Flanders Horse Event, dat was er ook aan te zien in deze rubriek voor zesjarige paarden. Lange tijd stond Dirk Demeersman aan de leiding met Little Billy met een tijd van 26.53 sec., maar uiteindelijk was landgenoot Arnaud Doem hem met zijn Findlay du Moulin à Papier (Utah van Erpekom x Surcouf de Revel) hem te snel af: met een tijd van 24.94 seconden mocht Arnaud de trofee ontvangen. Namens het BWFA kreeg de winnaar ook nog een aankoopbon ter waarde van 500€, op te gebruiken op de veiling aanstaande zaterdag.

 

De tweede plaats was voor de Ier Shane O’Reilly, die met Belga du Tot (Mozart des Hayettes x Rosire) een tijd van 25.44 seconden wist neer te zetten. Dirk Demeersman en Little Billy werden derde.

 

Klik hier voor de volledige resultaten.  

Foto: Fotoroyal

Wij danken onze sponsors